maandag 21 januari 2008

Vreemd luchtje

Helaas, ik kan mijn waterinstallateur hier niet aanbevelen. Gisteren heeft m'n tante mij volledig op de hoogte gesteld van de stand van zaken.
Ineens, zo na een maand, belt de waterinstallateur naar Wahab dat hij het betegelen kan afronden, want de SWM is al langs geweest voor de eerste keuring. Wahab die thuis zat en nauwelijks zijn ogen open kreeg vanwege een oogvirus geeft dit aan mijn tante door. Niemand heeft ook maar iets van een keuring gemerkt. Mijn tante besloot de waterinstallateur zelf te bellen en hij vertelde haar dat er zelfs twee keuringen hebben plaatsgevonden. Nu ben ik erg blij dat er dag en nacht een wachter zit, want hierdoor is er geen enkele ruimte voor een ja/nee spelletje. De man zat gewoon te liegen. En ja, de keuringskosten waren opgenomen in de offerte, dus het is wel duidelijk welke kant hij wilde opgaan. In ieder geval is afgesproken dat de waterinstallateur m'n tante zou informeren wanneer de SWM zou langskomen voor de keuring. Intussen is hij zelf in haastige spoed naar de locatie gegaan, heeft reeds geplaveide stenen verwijderd, gaten gegraven en een en ander gelast. Ook de aansluitkraan die al eerder door de SWM was verplaatst, heeft hij toen afgewerkt. M'n tante kreeg een dag of wat later een uur voor de afspraak bericht van hem dat de SWM zou komen keuren. Ze heeft de afspraak uiteindelijk gemist, want ze waren toch eerder ter plekke. Maar Wahab en andere bouwlieden hebben de controle op de voet gevolgd, de waterinstallateur was ook zelf aanwezig, en het papiertje is binnen. Het hoe en waarom van het graven en lassen achterin het huis heeft niemand kunnen achterhalen, maar een heel vreemd luchtje heeft het wel.
Een ander vreemd luchtje is de massala geur die de hindoestaanse wachter, die inmiddels in het huis bivakkeert, door het huis verspreid. Dit is niet het allerergste, maar uiteindelijk wil ik het huis toch opgeleverd krijgen zonder de massala geur. Tja, de voor- en nadelen van een wachter.Nu de keuring van de waterinstallatie is geweest, moet de wateraansluiting voor de bouw omgezet worden naar een (goedkopere) huisaansluiting. Daarvoor is een bezoek aan de SWM nodig. Naar ik heb begrepen is dit voornamelijk een administratieve aangelegenheid.
Verder, alle ramen en deuren, met uitzondering van de kleine bovenramen voorin het huis, zitten er nu in. Deze bovenramen worden op het moment van geel mica gemaakt.Bijna het hele erf is geplaveid, hier en daar moeten de randen nog afgewerkt worden.De plafonds hebben hun laatste, vierde, schilderlaag gekregen en de wanden hebben grotendeels al hun uiteindelijke kleur.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Monique Chelius,

Wij van Stichting Hijaz hebben uw bevindingen over Hijaz gelezen en zijn daar zeer content mee.

Veel geluk en wijsheid.

www.hijaz.de

Asruf Muradin
Vertegenwordiger in Nederland
0630613838
hijaz@hijaz.de

Monique Chelius zei

Bedankt voor uw reactie, meneer Muradin.
Geluk en wijsheid kan ik goed gebruiken bij de bouw.
Wat goed dat jullie nu ook een vertegenwoordiger in Nederland hebben.